Blog

Blog

Hangi Kahve Bana Uygun?

Damak tadınıza uygun filtre kahveyi bulmak zor değil mi? Çünkü kahvenin aroması çekirdeğinin hem ülkelerin farklı farklı yerlerinde yetişmesine hem de kavrulma derecesine göre değişiklik gösterebiliyor.

Size en uygun filtre kahveyi seçmeniz için Artukbey Dünya Kahveleri'nden kısaca bahsetmek isteriz. Ancak unutmayın ki çekirdeğinizi seçtikten sonra doğru boyutta öğütme seçmeye de dikkat ediniz. (Öğütme seçenekleri ilgili yazımıza da göz atabilirsiniz.)

Single Origin Ethiopia: Bu kahvemiz orta tatlılık, gövde ve asidite içermektedir. Tarçın ve üzüm tatları ise baskındır. Bu tadım notlarını en iyi şekilde alabilmeniz için kahvemizi az kavrulmuş olarak size sunmaktayız.

Single Origin Guatemala: Bu kahvemiz ise ora derecede asidite ve gövdeye sahipken tatlılık oranı daha düşüktür. İçeriğinde ise yeşil elma tadını baskın olarak alabilirsiniz.

Single Origin Kenya: Asiditesi yüksek ve orta tatlılığa sahip bu kahvemizde ise limon ve bitter çikolata tadını alabilirsiniz.

Single Origin Costa Rika: Düşük asiditesi ve orta-yüksek denilebilecek gövde ve tatlılığa sahip bu kahvemizin aromaları ise bir hayli zengin. Esmer şeker, mürdüm eriği ve fındık aromaları arıyorsanız bu kahvemiz tam size göre!

Single Origin Colombia: Pek çok kişinin favorisi olan bu kahvemizde ise orta asidite ve gövde ile orta-yüksek bir tatlılık var. Bitter çikolata, ceviz ve karamel tatlarını sevenlerin ilk seçeneği olan bu kahvemizi de mutlaka denemelisiniz.

Ancak tekrar hatırlatmakta fayda var; size en uygun filtre kahveyi deneme yanılma yöntemiyle bulabilirsiniz. Ayrıca unutmayın ki kullandığınız su, ekipman, öğütme derecesi de kahvenin tadını etkileyen unsurlardır.

Artukbey Dünya Kahvelerini en iyi kavrulma ve öğütme seçeneğiyle sizlere sunuyoruz, bu nedenle #tadıbaşka!

 

 

7 Farklı Derecede Öğütme Türleri

 

  1. Ekstra Kalın

Soğuk demleme yapacaksanız kahvenizin ekstra kalın öğütülmesini tavsiye ederiz.

  1. Kalın

French press demlemeler için kahvenizi kalın olarak öğütürseniz en iyi aromayı yakalayabilirsiniz.

  1. Kalın-Orta

Chemex gibi pour over kahve demlemede, sifonla demlemelerde ve clever dripper aparatlarda kalın-orta arası öğütülmüş çekirdek kahve kullanılır.

  1. Orta

Filtre kahve makinelerinizde orta derecede öğütülmüş kahve tercih edebilirsiniz.

  1. Orta-İnce

Hario v60 aparatlarda orta-ince öğütülmüş kahveler tercih edilir.

  1. İnce

Aeropress makinelerde, espresso makinelerinde ve moka potlarda ince öğütülmüş kahveler ile eşsiz lezzete ulaşabilirsiniz.

  1. Pudra

Türk kahveniz için en ideal öğütme biçimidir.

 

Etiketler: blog
Kasım 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR